بازاریابی شبکه های اجتماعی
۷ بهمن ۱۳۹۷
بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM-Social Media Marketing)
در مطالب قبلی درباره ایمیل مارکتینگ که یکی از مهمترین ابزار دیجیتال مارکتینگ است صحبت کردیم.
در این مطلب قصد داریم به نکاتی درباره بازاریابی از طریق
شبکه های اجتماعی اشاره کنیم که در هر کسب و کاری، باید به آنها توجه شود تا به
بازده مورد نظر خود دست پیدا کنید.
مزایای حضور در شبکه های اجتماعی:
حضور حجم زیادی از مخاطب در این شبکه ها، این امکان را به شما می دهد تا با یک استراتژی درست و انتخاب مخاطب هدف ایده ال خود، پیامتان را به بهترین و تاثیرگذارترین شکل به مخاطبتان برسانید.
- بهبود سئو: هرچه فعالیت شما در شبکه های اجتماعی پررنگ تر و مطالبتان جذاب تر باشد، مخاطبین تمایل بیشتری برای به اشتراک گذاری محتوای شما خواهند داشت و این کار سبب می شود تا بیشتر و سریعتر توسط clawler های گوگل ایندکس و شناسایی شوید و بهبود چشمگیری در سئو وب سایتتان ایجاد گردد.
- افزایش ترافیک سایت: با دیده شدن هرچه بیشتر توسط مخاطبین هدفتان، افراد بیشتری تمایل به مراجعه به وب سایت و بررسی فعالیت های شما پیدا می کنند.
- برندینگ: این حضور و تاثیرگذاری مسلما نقش بسزایی در برندینگ و شناخته شدن برند شما دارد چرا که مخاطبان مطالب مورد علاقه خود را بیشتر دنبال می کنند و برندهای جدید را به اطرافیانشان معرفی می کنند.
- سهولت ارتباط با مخاطبان: در تمامی فعالیت های برندینگ و تبلیغات، بودجه حرف اول را می زند، شبکه های اجتماعی این فرصت را در اختیارتان می گذارند که با یک استراتژی درست، با صرف کمترین هزینه، آنچه در نظر دارید به مخاطبتان انتقال دهید، با انها ارتباط برقرار کنید و از خواسته ها و سلایق آنها با خبر شوید.
قبل از ایجاد حساب کاربری خود در هریک از شبکه
های اجتماعی لازم است بدانید دقیقا چه هدفی دارید.
ایجاد یک دفترچه ی راهنما: یکی از روش های موثر و کاربردی در هر مرحله از فعالیت های
مارکتینگ، طرح سوالات (wh questions) برای طرح مسئله و روشن شدن آن برای خودتان است. با این کار بصورت
مکتوب، در ابتدای شروع هر فعالیتی خواهید دانست کجا هستید، به کجا می خواهید برسید
و در این راستا چه اقداماتی باید انجام دهید. این دفترچه ی مرجع، در تمام طول مدت،
راهنمای شما خواهد بود و با مراجعه به آن می توانید از بیراهه رفتن و اقدامات
اضافی که شما را از هدفتان دور می کند، جلوگیری کنید.
قبل ایجاد حساب کاربری خود در یکی از شبکه های اجتماعی از
خود سوال کنید:
- هدفتان از حضور در شبکه های اجتماعی چیست؟ خیلی مهم است که فعالیت های خود را متناسب با هدفتان برنامه ریزی و طراحی کنید، تا نتیجه نسبت منطقی ای با وقت و انرژی و سرمایه ای که صرف کرده اید داشته باشد.
- کدام شبکه ی اجتماعی؟ بعد از تعیین هدف، قدم بعدی انتخاب شبکه ی اجتماعی متناسب با هدف شماست. شبکه های اجتماعی شناخته شده و پرطرفدار در کشور ما و سراسر دنیا، مانند فیس بوک، توئییتر، اینستاگرام، پینترست، لینکدین، گوگل پلاس و … هرکدام با توجه قابلیت ها و مخاطبین خاص خود، برای هدف خاصی مناسب هستند. پس توجه به این هدف و اینکه مخاطبین شما بیشتر از کدام شبکه اجتماعی استفاده می کنند، می تواند تاثیر گذاری شما را تا چندین برابر افزایش دهد.
- برنامه ریزی و تولید محتوا متناسب با شبکه ی اجتماعی و نیاز مخاطب: مرحله ی بعد از تصمیم گیری در مورد شبکه مورد نظر، تولید محتوای جذاب و با کیفیت برای جذب مخاطب است. با در نظر گرفتن اینکه فعالیت در شبکه های اجتماعی امروزه مورد توجه بسیاری از برند ها و مخاطبین قرار گرفته است، قبل شروع پست گذاری در مورد محتوای جذاب اطلاعات کسب کنید و هرچه در توان دارید در راستای تولید محتوای با کیفیت بکار بگیرید. کیفیت در محتوا و جذابیت بصری نکته ی بسیار مهمی ست که نباید آنرا فراموش کنید.
برای فعالیت خود یک جدول زمانبندی تنظیم کنید و فعالیت های
خود را طبق آن جلو ببرید تا وقفه ای در آن ایجاد نشوید. این نکته را فراموش نکنید
که به محض اینکه شما مخاطبتان را نادیده بگیرید، او نیز دست از دنبال کردن شما
خواهد کشید. این نادیده گرفتن می تواند شامل ارائه ی پست های بی کیفیت و یا ایجاد
وقفه ی طولانی در پست گذاری شما باشد.
- مطالعه ی فعالیت های رقبا: قبل از آنکه مخاطب شما را با رقبایتان مقایسه کند، خودتان اینکار را انجام دهید. در دنیای کسب و کار امروز مهم است چیزی را ارائه دهید که برای مخاطب تازه باشد و توان رقابت با سایرین را داشته باشد. پس ویترین خود را کامل کنید.
حالا می توانید حساب کاربری خود را ایجاد کنید و منتظر
نتیجه باشید.
در تمام مدت فعالیت خود در شبکه های اجتماعی نکات زیر را فراموش نکنید:
- بصورت مداوم و هدفمند فعالیت کنید، بدین معنی که از به اشتراک گذاری محتوای عمومی و تکراری بپرهیزید و همواره جذاب بمانید.
- از عکسهای بی کیفیت بپرهیزید و بیشترین توان خود را به مخاطبتان نشان دهید.
- شاخص های کلیدی (KPI) مورد نظرتان را فراموش نکنید و چند وقت یکبار بطور منظم موفقیت های خود را نسبت به عملکرتان اندازه گیری کنید تا در صورت لزوم آنرا اصلاح کرده و در غیر اینصورت آنرا ادامه دهید.
- از ابزارهای مدیریت شبکه های اجتماعی برای اندازه گیری و کنترل فعالیت های خود و افراد متخصص در زمینه ی تولید انواع محتوای با کیفیت متنی عکسی و ویدیویی استفاده کنید. هزینه های لازم را بدون نگرانی بپردازید و بدانید بودجه ای که صرف یک فعالیت درست و بجا می کنید، یک سرمایه گذاری هوشمندانه است و چندین برابر آن به سرمایه و کسب و کار شما باز خواهد گشت.
با در نظر داشتن نکاتی که ارائه شد و همکاری با افراد متخصص در زمینه های تولید محتوا و متخصصین شبکه های اجتماعی می توانید بیشترین بازده را از پتانسیل های بالای شبکه های اجتماعی دریافت کنید.
تهیه شده در آژانس تبلیغاتی امین نوین